henna_laakkonen

Henna arvostaa työnantajan tarjoamia koulutusmahdollisuuksia ja joustavaa työaikaa

Viisitoista vuotta kirjanpitäjänä toiminut Henna Laakkonen vakuuttaa, että kirjanpitäjän työ ei ole pelkkiä rutiinihommia ja numeroita vaan päivät vaihtelevat paljonkin asiakkaiden ja työtehtävien mukaan.

  • Työssä parasta on se, että yksikään päivä ei ole samanlainen. Lait, säädökset ja ohjeistukset uudistuvat jatkuvasti. Sen myötä pääsee jatkuvasti kehittymään ja oppimaan uutta, intohimoisesti kirjanpitoon, verotukseen ja taloushallintoon suhtautuva Henna kertoo kirjanpitäjän työstä.

Lapsiperheen vanhempana Henna arvostaa myös työaikojen joustoa. Työpäivien aikatauluja voi sovitella perheen menojen mukaan, kunhan asiakastyöt tulevat hoidettua. Joka kuukauden vaihteessa tulee taloushallinnossa aina pidempiä työrupeamia, joita voi sitten joustavasti pitää vapaana esihenkilön ja tiimin kanssa sopien.

Henna kehuu myös etätyömahdollisuutta. Kirjanpitäjän töitä voi tehdä ajasta ja paikasta riippumatta, ja koronan myötä yleistynyt etätyö on vahvistanut omankin työpaikan etätyökäytäntöjä. Koronavuosina Henna Laakkosen perhe teki rohkean ratkaisun ja muutti Helsingistä Kuopioon. Houkuttimena toimi luonnon läheisyys ja mahdollisuus veneilyyn. Perhe on myös päättänyt jäädä Savoon, joskin on nyt hakeutumassa maaseudun rauhasta lähemmäs Kuopion ydintä.

Hennan tiimi toimii tehokkaasti virtuaalimaailmassa: osa tiimistä tekee töitä pääkaupunkiseudulla, osa Hennan lailla Kuopiossa. Tiimi- ja muut palaverit rytmittävät mukavasti päivää.

  • Työkavereiden tuki on todella tärkeä. Yhdessä me ratkomme ongelmia ja mietimme, miten asiakasta voidaan palvella parhaiten, Henna kiittää kollegoitaan.

Hennan mieleen on se, että asiantuntijatöille jää riittävästi omaa, rauhallista työaikaa ja toisaalta asioita ratkotaan myös palavereissa, ja samalla on mahdollista vaihtaa kuulumisia työkavereiden kanssa.

Administer-konsernissa korostetaankin mahdollisuutta tehdä töitä paikasta riippumatta, ja konserni on panostanut mm. loma-asuntoon Levillä, jota henkilöstö voi vuokrata lomailuun tai työskentelyyn tai vaikka molempiin.

Henna on tehnyt töitä aiemmin myös omassa tilitoimistossa yrittäjänä, mutta hän arvostaa nykyistä työtään kirjanpitäjänä, jossa on vastuussa omasta työstään ja omista asiakkaistaan, ilman huolta yrittäjän toimeentulosta.

Koulutukseltaan Henna on yo-merkonomi, kuten todella monet taloushallinnon ammattilaiset. Kaupallinen peruskoulutus antaa hyvän pohjan monenlaiseen tekemiseen, jota voi sitten täydentää oman kiinnostuksen mukaan. Henna hyödyntää parhaillaan Administer-konsernin tarjoamaa koulutusetua ja opiskelee KLT-tutkintoa varten. Hän käyttää myös paljon talon tarjoamia Eduhousen valmennuksia. Työ on Hennalle tärkeätä, mutta niin on myös perhe ja vapaa-aika. Vapaalla liikutaan luonnossa, ja luonto on lähellä Hennan sydäntä myös luontaishoitojen muodossa: hän on kouluttautunut kuumakivi-terapiaan.