Parasta kirjanpitäjän työssä on jatkuva uuden oppiminen

Vanhempien perheyrityksessä aikoinaan työt aloittaneen, pitkän linjan konkarin Satu Saarenkunnaksen  työtehtäviin on kuulunut alusta alkaen ostoreskontra ja kirjanpito.  Yrityskauppojen myötä Sadun työnantaja on vaihtunut monta kertaa, mutta tehtävät säilyneet lähes samoina, ostoreskontran ja kirjanpidon parissa.

Satua eivät vaihtuneet yhtiönimet ja yritykset häiritse, päinvastoin hän kokee oman työympäristön kehittyneen aina vain parempaan suuntaan. Muutos voi siis olla myös mahdollisuus. Nykyistä työnantajaa, Administer-konsernia ja siihen kuuluvaa Adneria, johon hän siirtyi myös yrityskaupan myötä, Satu arvostaa.

– Työssä viihtyminen on minulle tärkeämpää kuin raha, Satu sanoo. – Taloushallinnossa työ on vaihtelevaa: asiakkuudet ja tehtävät vaihtelevat ja niihin pystyy itsekin vaikuttamaan, meillä kuunnellaan myös toiveita.

Yo-merkonomin koulutus on antanut tehtäviin hyvän perustan, mutta Satu näkee tärkeänä myös oman osaamisen jatkuvan ylläpitämisen ja ammatillisen kehittymisen. Satu hyödyntää paljon konsernin tarjoamia Eduhousen valmennuksia. Päivittäisissä pulmatilanteissa apu löytyy aina läheltä, tiimikavereilta ja kollegoilta. Asioita ratkotaan yhdessä, yksin ei tarvitse kenenkään jäädä setvimään.

  • Osallistun mielelläni mahdollisuuksien mukaan Tilipäiviin ja Arvonlisäpäiviin, niissä oppii aina jotain uutta.

Savolaiset sukujuuret omaavan ja Siilinjärvellä asuvan Satun mukaan parasta työpäivissä on se, että ne eivät ole koskaan samanlaisia. Kuunvaihde on taloushallinnossa aina kiireistä aikaa, mutta työaikaa saa aina tasattua ja joustoa löytyy puolin ja toisin. Vaihtelua tulee myös uusista asiakkuuksista ja uuden oppimisesta.

  • Teen mielelläni välillä myös pitkää päivää, ja pidän sitten vapaata, kun on hiljaisempaa.

Etätyömahdollisuudesta Satu pitää, mutta toimistolla on mukava käydä tapaamassa työkavereita kasvotusten. Konsernin Kuopion toimistolla työpisteitä on konserniyhtiöistä sekä Administerilla että Adnerilla.  Teamsissa kollegoita nähdään toki myös säännöllisesti, ja Teamsit rytmittävätkin mukavasti omassa rauhassa tehtävää asiantuntijatyötä.

Satulla on kaksi jo aikuista lasta, joten vapaa-aikaa hänelle jää mukavasti. Se kuluu pitkälti liikuntaan: Satu harrastaa mm. jumpissa käyntiä, kävelyä, pyöräilyä ja hiihtoa.